Matchplay

Het Amicitia Golf-matchplaytoernooi 2022 nadert de ontknoping van de eerste fase. Voor de niet-golfers, matchplay is de vorm van golf waarbij de 2 tegenstanders per hole om de winst spelen. Degene die het meest aantal holes heeft binnengesleept is de winnaar van de partij. Het einde van de partij is bereikt als de voorsprong van één de spelers zo groot is dat deze niet meer is in te halen. Dat leidt dan tot uitslagen zoals bijvoorbeeld 3/2, hetgeen wil zeggen: 3 holes voorsprong met nog 2 holes te spelen. 32 spelers meldden zich aan voor de wedstrijd. In de eerste ronde werden 8 poules geformeerd met ieder 4 spelers. In de poules speelt ieder één keer tegen zijn tegenstanders, de nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde, de knock-out fase.

Het toernooi van dit jaar is gestart op 1 april, in principe hadden de spelers 2 maanden de tijd om hun partijen te spelen. We zijn nu, 31 mei, bijna aan de afronding van de poulefase. Er moeten nog een paar partijen worden gespeeld en dan is duidelijk wie doorgaan naar de volgende ronde.
In de geest van de naam van onze Sociëteit, gaan winnaar en verliezer vriendschappelijk met elkaar om. Veelvuldig wordt gemeld hoe leuk het is om met leden te spelen die men daarvoor nog nooit ontmoet had. Sport verbroedert, dat blijkt wederom.