Zaterdag 9 september opent Sociëteit Amicitia haar deuren als deelnemer aan de jaarlijkse Open Monumentendag. U bent dan van harte welkom om eens een kijkje te nemen in het oude belastingkantoor en kennis te maken met de sociëteit!

Het voormalige belastingkantoor biedt sinds 1995 onderdak aan de eerbiedwaardige, in 1836 opgerichte Sociëteit Amicitia. Het gebouw werd in 1935 ontworpen door architect J. Crouwell in de stijl van de Amsterdamse School. De voormalige loketten van het belastingkantoor zijn aanwezig. Het monumentale glas-in-lood, zowel in het bovenlicht als in het trappenhuis, geven veel sfeer. Verschillende ruimtes zijn in gebruik als restaurant, een grote zaal voor bijeenkomsten en concerten, een biljardzaal en zelfs een kegelbaan. Dit belastingkantoor is, nadat het zijn functie had verloren, getransformeerd tot een plek van plezier bij uitstek.

Openingstijden: Zaterdag 9 september van 10:00-17:00
Locatie: Prins Hendriklaan 15, Amersfoort