4 februari werd weer het bekende gluren-bij-de-buren evenement georganiseerd in Amersfoort. Dit evenement bestaat al jaren en biedt kunstenaars een podium in de huiskamers van bewoners. Begonnen in Amersfoort, is het nu uitgegroeid tot een grootschalig evenement in vele steden. Met corona was het niet mogelijk om dit te organiseren uiteraard, maar dit jaar was weer full-blown opgezet. Onze mooie sociëteit was de locatie voor de eindborrel.


Het was een über gezellige borrel met ruim 100 deelnemers en buurtbewoners die hun ogen uitkeken in de bar. Maar ook de oren werden getrakteerd. Het Amersfoorts Mannenkoor verzorgde een geweldig optreden. Met zo’n 25 kerels en de dirigent op de piano, klonken de klassieke nummers fantastisch in de Toon Tieland bar.


Op zondag 30 juni staat de zomereditie van Gluren bij de buren gepland (voorheen “struinen in de tuinen’). Gezien het succes van de afgelopen borrel zullen we 30 juni ook weer als eindlocatie fungeren.

Lees ook de column van Joop de Keijzer in het AD.

https://www.destadamersfoort.nl/lokaal/column/1004619/-column-joop-de-keijzer-het-bestuur-van-dit-voorheen-vrij-ges?utm_medium=email&utm_source=Stad-Amersfoort-dagelijkse-nieuwsbrief&utm_campaign=-Column-Joop-de-Keijzer—Het-bestuur-van-dit-voorheen-vrij-gesloten-bolwerk-zette-de-deuren-open-voor-iedereen-&utm_content=news-read-more&frommail=true&ArticleId=1004619